FAIL (browserul nu suporta unele aplicatii Flash).
 Istoria acestui sport
Regulamentul acestui sport
Criterii de arbitraj

Regulamentul acestui sport
Regulament privind tinuta de concurs
Prezentul regulament se aplica la toate competitiile oficiale de dans sportiv organizate sub egida FRDS de pe teritoriul Romaniei.
Comisia de organizare isi mentine dreptul de a impune restrictii specifice aditionale sau generale legate de vestimentatie si de a amenda sau de a permite anumite scutiri/dispense, in cazul anumitor evenimente.

REGULI GENERALE
1. Este obligatoriu ca tinuta de concurs sa fie creata functie de fiecare disciplina (standard sau latino) la clasele unde acesta este posibila.
2. Tinutele trebuie sa acopere partile intime ale dansatorilor (zona intima).
3. Tinutele si machiajul trebuie sa respecte varsta si nivelul dansatorilor.
4. Utilizarea simbolurilor religioase ca decoratii sau ca bijuterii decorative este interzisa (aceasta regula nu are nici o legatura cu bijuteriile pesonale).
5. Directorul de concurs poate cere competitorului sa inlature un obiect de imbracaminte sau un obiect decorativ, daca acesta prezinta un anumit pericol pentru dansatorul respectiv sau pentru ceilalti concurenti.

REGULA BUNULUI GUST
Orice utilizare de materiale sau culori, sau orice inventie care confera senzatia de a nu fi in conformitate cu aceste reguli de imbracaminte, desi nu se pune literalmente problema de incalcare a acestora, pot fi totusi considerate de catre presedintele juriului drept o nerespectare a regulamentului.

SANCTIUNI
In cazul in care o pereche nu este imbracata in conformitate cu acest regulament de costumatie si primeste un avertisment din partea presedintelui juriului, aceasta trebuie sa se conformeze; in caz contrar perechea respectiva va fi descalificata imediat de catre acesta.
La propunerea presedintelui juriului se pot impune sanctiuni aditionale, inclusiv suspendarea din competitii a perechilor in cazul abaterilor repetate.

TERMENI UTILIZATI:
Zona intima (IA)
 • zonele corpului care trebuie sa fie acoperite de materiale netransparente sau transparente dar captusite cu materiale netransparente. Nu sunt premise materiale de culoarea pielii in aceste zone
 • Chilotii tanga nu sunt permisi.
 • Pantalonii de culoarea pielii nu sunt permisi.
 • Sanii trebuie sa fie acoperiti.
 • Distanta intre cupele sutienului trebuie sa fie mai mica de 5 cm.
  Shape area (SA) - zona minima care trebuie sa fie acoperita. In aceasta zona este permisa folosirea materialelor transparente si a oricarei culori.

  Materialul de baza - creaza forma rochiei si reprezinta cel putin 60% din rochie. Prin material cu efecte luminoase se intelege orice material in a carui componenta se gasesc elemente sclipitoare cum ar fi: fir metalic, sclipici, paiete, strasuri, margele, etc.

  Elementele decorative - orice element fixat pe materialul de baza, par sau piele: (pene, flori, fundite/papion, margini, aplicatii de dantela, panglica, etc.)

  Acul de cravata, butonii si catarama nu sunt considerate elemente decorative.

  Linia soldului (HL) - linia pantalonilor (cat de jos este permisa); linie dreapta orizontala; partea de sus a muschilor fesieri (linia intergluteala) nu trebuie sa fie vizibila.

  Linia chilotului (PL) - linia de jos a pantalonilor (cat de sus este permisa)
 • Partea posterioara - sunt acoperiti ambii muschi fesieri
 • Partea anterioara - urmareste linia intre piciorul flexat si trunchi Distanta intre cele doua linii (HL si PL) pe lateral trebuie sa fie mai mare de 5 cm.

  Maneci Lungi (LS) - lungimea manecilor trebuie sa fie pana la incheietura, manecile suflecate nu sunt permise

  Machiajul - include machiajul facial, bronzul artificial, unghiile false, genele false.

  Bijuteriile decorative - bijuteriile create ca parte integranta a tinutei de dans.

 •